پس از عملیات نصر ۵، لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص) سپاه پاسداران در خط پدافندی عملیات نصر ۵ مستقر شد تا به کمک تیپ ۱۸ الغدیر در منطقه پدافند کند. این سپس عملیات بر روی ارتفاع دوپازا را به قرارگاه قدس پیشنهاد کرد، که با آن موافقت شد و بدینترتیب، عملیات نصر ۷ در دستور کار قرار گرفت.
رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران دهم مرداد سال ۱۳۶۶ با اجرای عملیات نصر ۶ موجب عقب راندن دشمن بعثی از ارتفاعات نیمه کوهستانی میمک و مناطق حساس و مهم اطراف آن شدند.
عملیات رمضان اولین عملیات برون مرزی رزمندگان دلیر اسلام بود که در ۲۳ تیر ماه سال ۱۳۶۱، مصادف با شب ۲۱ رمضان و در ساعت ۲۱:۳۰ دقیقه با رمز مبارک «یا صاحب الزمان (عج) ادرکنی» در منطقه عملیاتی شلمچه در شرق بصره به مرحله اجرا درآمد.
عملیات مرصاد بعد از جنگ تحمیلی صدام علیه ایران درست پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران، در سال ۱۳۶۷ در پاسخ به عملیاتی به نام فروغ جاویدان صورت گرفت، که توسط نیروهای مجاهدین خلق مستقر در عراق، طراحی و اجرا شد و از پشتیبانی کامل دولت وقت عراق برخوردار بود.
عملیات مرصاد با رمز مقدس یا صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) پنجم مرداد سال ۱۳۶۷ برای مقابله با حرکت خیانتبار منافقین و بازپسگیری مناطق اشغال شده کشور در خطوط جبهه میانی جنگ با فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پشتیبانی هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی انجام شد.
بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای با گرامیداشت سالروزعملیات غرورانگیز مرصاد، هوشیاری، هوشمندی و بصیرت مردم در حفظ وحدت و یکپارچگی ملی را ضامن اقتدار و صلابت کشور و بیاثر ساختن خدعه و نیرنگ جبهه معاندین علیه ایران و ایرانی دانست.
عملیات «رمضان» با این اندیشه طراحی شد که با حضور قوای نظامی ایران پشت رودهای دجله و اروند و تسلط بر معابر وصولی بصره، عملاً از نظر سیاسی - نظامی موقعیت مناسبی برای جمهوری اسلامی فراهم کند و دشمن ناگزیر شرایط ایران برای صلح بپذیرد.
اول مرداد سال ۱۳۶۴ عملیات «قدس ۴» با هدف انهدام نیروهای پدافندی دشمن، آزادسازی ۱۵۰ کیلومتر مربع از دریاچه «امالنعاج»، تسلط بر بخش دیگری از «هورالهویزه»، در اختیار گرفتن جناح از دشمن و نزدیکی به خشکیهای واقع در شرق دجله در منطقهای به گستردگی ۱۶۰ کیلومتر مربع اجرا شد.
عملیات «والفجر ۲» ۲۹ تیر سال ۱۳۶۲ با رمز «یا الله» آغاز شد و سرانجام در آن اسنادی به دست آمد که از روابط عمیق گروهکهاى کومله و دمکرات با حکومت بعث عراق حکایت داشت.
عملیات «رمضان» بهعنوان نخستین عملیات برونمرزی ایران، سرآغاز مرحلهای نوین در جنگ و کشاندن آن به خاک عراق شد. فرماندهان، این عملیات را تعیینکننده سرنوشت جنگ تلقی میکردند و انتظار آن بود تا با اجرای موفقیتآمیز آن، ایران دست بالا را بهعنوان پشتوانه مذاکرات سیاسی پیدا کرده و بتواند دولت عراق را وادار به پذیرش شرایط ایران در خاتمه دادن به جنگ کند.
شهید عزت الله اوضح روایتی از شب عملیات والفجر ۸ دارد که به زیبایی حال و هوای خود و رزمندگان را توصیف کرده است.