با پیروزی عملیات بیتالمقدس همه معادلات منطقهای و جهانی تغییر پیدا کرد و تمام محاسبات صهیونیسم جهانی بازطراحی شد.
سیداسداالله محلاتیان از رزمندگان دفاع مقدس میگوید: در عملیات خیبر وسیلهای برای انتقال مجروحان به عقب نداشتیم. راننده لودر بیل را زمین گذاشت و مجروحان را سوار آن کرد. آنها هیجانزده شده و میگفتند: «نمردیم و بیلسواری هم کردیم!»
قبل از عملیات «فروغ جاویدان»، منافقین تلاش کردند با بهرهگیری از اهرمهایی چون تهدید، تشویق و شستشوی مغزی، اسرا را مخالف جمهوری اسلامی و هوادار منافقین کنند تا بتوانند بر کمیت نیروهای خود برای انجام عملیات فروغ جاویدان بیفزایند.
در جمع سران منافقین یک پزشک به اسارت نیروهای سپاه درآمده بود که در جیب او حکم وزارت بهداشت را پیدا کرده بودند.
قرارگاه سری نصرت یکی از قرارگاههای مهم و شناسایی دفاع مقدس که با فرماندهی سردار هاشمی و نیروهای زبده مانند شهید شاکریان نقش ویژه در پیشبرد عملیاتهای داشته است.
عملیات مرصاد که از سوی منافقان عملیات فروغ جاویدان نامیده شده بود، با مقاومت رزمندگان اسلام با شکست مفتضحانه منافقان مواجه شد و این عملیات برای همیشه لکه ننگی بر پیشانی منافقان شد.
در عملیات والفجر ۳، ۶۰ کیلومتر از خاک خودی و ۴۰ کیلومتر از خاک دشمن آزاد شد که مهمترین آنها عبارت بودند از: ارتفاعات زالوآب، نمه کلان بو، جاده ایلام، مهران و دهلران.
بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای با گرامیداشت پنجم مرداد ماه سالروز عملیات غرور انگیز مرصاد، شکست مشترک صدام و منافقین در عملیات فروغ جاویدان را درس عبرتی برای جریانهای ضد انقلاب و پادوهای نظام سلطه و صهیونیست دانست.
در عملیات قدس 4 که شرایط سختی برای رزمندگان ایرانی به وجود آمده بود، تعدادی از اسرای عراقی از پست شنود با فرماندهی دشمن تماس گرفتند و باعث شدند آتش توپخانهای قطع شود.
محسن رضایی گفت: حضور ما در ۱۰ کیلومتری بصره بارها اتفاق افتاده. با مقایسه بین ورود عراق به خاک ما و ورود ما به خاک عراق، مشخص میشود که عراق با نابودی شهرهای ما شروع کرد، ولی ما در بیابانها با ارتش عراق درگیر شدهایم. ما نمیخواهیم با زدن تأسیسات و مجتمعهای نظامی عراق به افراد غیرنظامی لطمهای وارد شود.
صدام حسین تنها سه روز بعد از اعلام پذیرش قطعنامه از طرف ایران، دندانگردی خود را با هجوم دوباره به مرزهای جنوبی ایران نشان داد تا قدرت خود را سر میز مذاکره از قبل بیشتر کند، اما رزمندگان پاسخ محکمی به او دادند.
عملیات رمضان روز ۱۳۶۱/۰۴/۲۲ در جبهه جنوبی و در شرق بصره، باهدف فرعی تهدید بصره از شرق و حضور در حاشیه شطالعرب و باهدف اصلی إعمال فشار به عراق به جهت پایان عادلانه جنگ، آغاز شد. در این عملیات که در چهار محور و پنج مرحله تا تاریخ ۱۳۶۱/۰۵/۰۷ اجرا و نداشتن شناخت دقیق از وضعیت و استحکامات جدید نیروهای بعثی، موجب اخلال در اجرای عملیات شد.